Så här fungerar det

Det här får du

Som prenumerant hos Blombruket får du hållbara snittblommor levererade direkt hem till dörren. Varje leverans innehåller en ny spännande komposition som du själv arrangerar i din vas med hjälp av floristens recept. Receptet ger dig tydliga skötselråd och förslag på hur blommorna kan arrangeras i olika steg. När de minst hållbara blommorna gjort sitt plockar du fram andra delen av receptet, och arrangerar om blommorna i mindre vaser. Du kommer snart att upptäcka att det finns mer att njuta av än den färdiga buketten. Att jobba med händerna, att vara kreativ och att få en stund av total närvaro, vi kallar det för flower mindfulness.

Vår florist väljer varje komposition med omsorg för att erbjuda kunden en spännande blandning av färska blommor, torkat och grönt. Blomsorterna är noga utvalda för att stå extra länge i din vas och skickas till dig samma dag som de kommer till Sverige, på så sätt kan vi alltid garantera helt färska snittblommor. 

Så här fungerar det

En ordinarie leverans från Blombruket kostar 329 kronor, inklusive frakt. Du kan välja att köpa en leverans, flera leveranser eller registrera dig på en löpande prenumeration. Blommorna levereras vid veckoslutet (torsdag eller fredag) och nya beställningar ska göras senast lördag veckan innan önskad leverans. Samma dag gäller om du vill avsluta din löpande prenumeration eller vill pausa en leverans om du inte är hemma. 

Blommorna skickas med post i en låda som lämnas i din brevlåda eller utanför din dörr. Du behöver alltså inte vara hemma när blommorna levereras. Vid minusgrader eller om brevbäraren av andra anledningar anser att det inte är lämpligt att lämna blommorna ute får du istället en avisering om att blommorna finns att hämta hos ditt närmsta postombud, precis som ett vanligt paket. Hämta paketet samma dag som du får din avi för att garantera färska blommor.

Blommorna packas i en anpassad låda med lösa stjälkar utan vatten. Att skicka blommor torrt har gjorts i alla tider mellan odlare, auktion och grossist, så detta är egentligen inget nytt. En del sorter kan se lite påverkade ut när du öppnar lådan men blir fina igen när du gett dem ett nytt snitt och låtit dem dra vatten.

Blombrukets mål är att erbjuda prenumerationer till hela Sverige. I ett första steg har vi valt att endast leverera till postnummer i södra och mellersta Sverige. Du får därför skriva in och testa ditt postnummer innan köpet påbörjas.