FAQ

Hur kan blommorna hålla sig fina under transporten?

Blommor transporteras över hela världen mellan odlare, auktion och grossist utan vattentillförsel så att skicka blommorna torrt är inga problem. Blomman använder sin lagrade energi och behöver bara dricka nytt vatten när den kommer fram för att bli fin igen.

Hur kan en hel bukett få plats i en platt kartong?

Genom att använda blommor som ännu inte slagit ut eller blommor med mindre volym får de plats i kartongen. Blommorna ska packas tätt för att hållas på plats och tar inte skada om de packas på rätt sätt. Stora blommor som exempelvis Hortensia eller stora kvistar får inte plats utan kartongens storlek avgör vilka blomsorter som går att skicka. 

Vad händer om kartongen inte får plats i min brevlåda och jag inte har något brevinkast?

I de fall när du inte har en stor brevlåda eller brevinkast lämnas blommorna vid dörren och du får ett sms att paketet har levererats. 

Finns det olika storlek/färg/stil på kompositionerna?

I ett första steg erbjuder Blombruket en komposition varannan vecka. Detta för att hålla hög kvalitet på den produkt som levereras. På hemsidan finns inspirationsbilder men ingen bild som visar exakt hur blommorna kommer att se ut. I framtiden kommer Blombruket att erbjuda olika varianter av prenumerationer och andra tilläggstjänster som vaser, verktyg och workshops.