Alltid fri leverans på våra blombuketter!

Så väljer du rätt vas

Många kunder hör av sig och frågar vilka vaser som passar bäst till våra buketter. Det du själv ska tänka på är var du vill placera din bukett. Brukar du exempelvis ha din bukett på matbordet väljer du en lägre vas. Här delar vi med oss av våra bästa tips och vilka tre vasformer alla bör ha hemma i sin vasgarderob.

1. Klotvasen – perfekt för att arrangera blommor och buketter

Den smala cylinderformade vasen som de flesta av oss har hemma är faktiskt rätt svår att använda om du vill få till snygga blomsterarrangemang. Testa istället en klotformad vas eller en vas med bredare botten och smalare öppning. Det är den mest tacksamma formen, oavsett om snittblommorna är bundna eller om du arrangerar dem direkt i vasen. Vasen gör det enkelt att få blommorna snyggt på plats och stjälkarna hamnar i vinkel, vilket gör att du får mer volym i buketten utan att du behöver använda jättemånga blommor.

Blombrukets tipsar: välj en vas med bred botten och smal öppning om du vill få till proffsiga arrangemang direkt i vasen.

Vasen Urna från Marimekko – den perfekta rundade vasen där bred botten & smal öppning håller dina blommor på plats.
Vasen ”Blombruk” tar tillvara på varje liten kvist och är ett samarbete mellan Blombruket och Paradisverkstaden på Öland.

2. Den raka höga vasen – för större snittblommor, grenar och torkat

Det är alltid bra att ha en rak och hög vas som passar till exempelvis pampasgräs, liljor eller amaryllis till jul. En sådan vas är perfekt för just höga kvistar som man vill ska så någorlunda rakt. Men tänk på att inte bara köpa jättestora vaser, även om det är snyggt. Om vasen är för stor så krävs det många och stora blommor för att fylla den och ofta blir arrangemanget svårplacerat.

Blombruket tipsar: välj en hög, rak vas för snittblommor med långa stjälkar som vass, liljor eller amaryllis.

3. Den lilla vasen – ta tillvara på allt

Småvaser är ett måste i vasgarderoben. Den lilla vasen kan du placera i sort sett var som helst, på toaletten, på nattduksbordet eller varför inte en grupp med småvaser i fönstret. I en mindre vas kan du ta tillvara på minsta lilla blomsterkvist, blomman som gått av i buketten eller vårknopparna du plockat på kvällspromenaden. Du kan också använda småvaser för att göra nya arrangemang av de blommor som står längst i buketten.

Det finns mängder av fina småvaser att köpa, men vill man vara kreativ går det att faktiskt att använda lite av varje. Det kan vara en glasburk, små flaskor eller små ljuslyktor.

Blombruket tipsar: använd dig av småvaser och gör nya arrangemang av de blommor som står längst i buketten.

Kan ni leverera till mitt postnummer?

© Copyright 2020 Blombruket